Thursday, 10 June 2004

C³ vinder marathondyst

Det er ikke løb, C³ er kendt for — men når det gælder de små grå er han en mester, ikke mindst på glasunderlag. Tidligt i morges kunne han forlade glasbordet i Rolléngergronn som vinder af den fjerde Trivial Pursuit-dyst. Med sin anden sejr udligner han Bs føring i den samlede stilling.

B lader til at være stærkest på udebane og C³ bedst på glasunderlag, idet begge C³s sejre har fundet sted på Bs hjemmebane i Rolléngergronn.

Agg lagde hårdt ud med at få to oste i sin første omgang, men B udlignede, om end også med en god portion held, ved at få to oste i sine to første slag. Dog i sine to favoritkategorier, Geografi og Videnskab Og Natur.

Debutanten N, som også var på hjemmebane, gjorde en udmærket figur, især set i lyset af, at hun som eneste ikke-dansker i en dansk udgave af spillet havde et vist handikap. Som gæstespiller var hun dog mest med netop for at høre og øve lidt dansk. N endte med 3 oste, mens Agg og B hver endte med 4. Den delte andenplads er Aggs hidtil bedste placering.

Krævende kamp
Længe var det en jævnbyrdig dyst mellem de tre herrer, men på et tidspunkt lod trætheden til at sætte ind hos især den ellers lynstartende Agg. Bacardi med lyserøde iselefanter lod til at have en større effekt på dennes spil end guadeloupsk rom uden is havde på C³s ditto. Sidstnævnte rykkede fra sine modspillere, men var uheldigt længe om at komme ind på midterfeltet.

Da først C³ efter mere end tre timers spil omkring klokken halv et om morgenen nåede midten, holdt han sine tilhængere (*) foran skærmen på pinebænken i lang tid, før han kunne kåres som vinder. Han svarede vanen tro uden problemer på geografispørgsmålet, men måtte — også vanen tro — passe ved Underholdning. Og så faldt klappen. Hvem var den vigtigste udfordrer til Bill Clinton i kampen om præsidentposten i 1996? Efter nogen forgæves betænkningstid bad C³ om at gemme spørgsmålet til senere.

Bedre blev det ikke, da han overraskende ikke kunne svare på Kunst Og Litteratur-spørgsmålet... til gengæld havde han heldet med sig, da han rent gættede på, at planeten Pluto er gul.

Til sidst kom Bob
Sport Og Fritid er ikke C³s yndlingskategori, så han valgte at gruble videre over det gule historiespørgsmål. Og pludselig kom han da også på svaret: Bob Dole.

Der var nærmest lettelse blandt modspillerne over dette rigtige svar. Selvom N og Agg har deres første sejr til gode, og B ikke kunne score hattrick, havde marathonspillet tæret på alles kræfter.

Næste dyst tegner spændende. Kan Agg fortsætte sin optur og holde den under et helt spil og måske vinde? Kan C³ forsvare sin titel? Eller fortsætter B med at være ubesejret på udebane?

(*) begge to

No comments: