Monday, 18 February 2008

Synd det er indbyrdes kampe, der tæller…

Danmark kunne være kommet med til sommerens europamesterskabsslutrunde i fodbold på et afbud lige som for 16 år siden, da holdet som bekendt blev europamester.

Der er nemlig chance for, at Spanien, som Danmark var i kvalifikationspulje med, bliver udelukket fra al international fodbold, herunder altså EM i Schweiz og Østrig, som spilles i juni. Grunden er, at den spanske regering prøver at bestemme over Spaniens fodboldforbund. Og den slags vil det internationale fodboldforbund ikke have. Tidligere er bl.a. afrikanske nationer blevet udelukket fra turneringer af samme grund.

Kommer det så langt, vil det som regel betyde, at nr. 3 i Spaniens kvalifikationspulje kommer med til slutrunden i stedet for. Engang var det sådan, at målforskel var andet kriterium efter antal point, og i så fald ville Danmark være næste i rækken.

Men sådan er det ikke mere. Nordirland endte med samme pointtal som Danmark og en ringere målforskel. Men nordirerne spillede 0:0 i Parken og vandt 2:1 hjemme over Danmark og blev derfor efter de nuværende regler nr. 3 i puljen. Og har altså nu et lille håb om at møde Rusland, Sverige og titelforsvarer Grækenland i Innsbruck og Salzburg om nogle måneder.

Gad vide, om bookmakerne allerede har odds for Nordirland som europamester 2008? Det er da en indsats værd!

No comments: